Networking: El projecte LIFE Kedros visita el LIFE Pinassa

Del 16 al 19 d’octubre, representats del projecte LIFE Kedros van viatjar fins a Catalunya per tal visitar les diferents zones d’actuació del LIFE Pinassa i intercanviar punts de vista sobre la gestió forestal sostenible per la conservació d’habitats prioritaris. El projecte LIFE Kedros – Integrated conservation management of priority habitat type 9590* in the Natura 2000 site Koilada Kedron-Kampos comparteix temàtica amb el LIFE Pinassa, pel que la visita ha servit per fer treball en xarxa i intercambiar sinèrgies enfortint lligams i coneixements.

IMG_5951

El grup durant la visita a Montsagre d’Horta (tm. d’Horta de Sant Joan). Font: Parc Natural dels Ports

Durant el primer dia van visitar el Parc Natural dels Ports per tal de discutir sobre la protecció de boscos madurs i sobre la millora de la biodiversitat en boscos degradats amb una estructura irregular. Jordi Camprodon, tècnic del CTFC, va conduir la visita.

En el segon dia, el grup va visitar el Parc Natural de Montserrat, on van centrar la discussió en la recuperació dels boscos de pinassa afectats per grans incendis. En aquest cas, la visita va ser dirigida per Josep Maria Fabra de la Fundació Catalunya- La Pedrera.

En l’últim dia de visita, les visites es van centralitzar en la comarca del Solsonès, on el CTFC té la seva seu. Amb David i Noemí Palero del CPF, el grup va tenir l’oportunitat de debatre sobre com millorar l’hàbitat de pinassa en boscos joves i densos amb alt risc d’incendi, així com en boscos sense regeneració i una estructura molt simplificada.

A més, de la mà de Miriam Piqué del CTFC i Asier Larrañaga del Servei de Bombers del Govern de la Generalitat, també es va parlar sobre la prevenció de grans incendis forestals en els boscos de pinassa i ús del foc prescrit com a eina de gestió, així com de la conservació dels boscos de pinassa adaptats al règim de foc natural.

Crema prescrita en zones estratègiques de gestió per a la prevenció grans incendis forestals (Solsonès) Font: Bombers

Publicat a News ca, Notícies