Workshop a Suècia

Els dies 24 i 25 d’octubre de 2017 vam presentar el projecte Life+Pinassa al workshop “Forest fire history and restoration” a la Mid Sweden University a Suècia.

El primer dia es van dur a terme diferents xerrades sobre la gestió forestal activa en zones protegides, l’adaptació dels boscos al foc de baixa intensitat o la restauració forestal. Els assistents provenien del sector universitari, de l’administració i de l’empresa de països com Finlàndia, Suècia o Espanya.

Pere Casals durant la presentació del projecte Life+Pinassa

Pere Casals durant la presentació del projecte Life+Pinassa

 

El segon dia vam fer una sortida a camp a la Mo-Langsjön Nature Reserve on s’està aplicant foc de baixa intensitat com a eina de conservació (dins el projecte Life+Taiga) i tot seguit vam visitar un bosc madur de Pinus sylvestris situat en una zona rocosa i remota de la costa a Fanön en el que vam poder observar diverses ferides de foc i discutir sobre l’existència de focs històrics.

En conjunt el workshop va servir per posar en comú dues zones amb formacions forestals molt diferents (zona boreal vs mediterrània) però amb objectius de gestió per la conservació similars.

Sortida a camp a la Mo-Langsjön Nature Reserve

Sortida a camp a la Mo-Langsjön Nature Reserve

Publicat a News ca