Finalització del seguiment de bioindicadors

Han finalitzat els seguiments de bioindicadors dels rodals de bosc on s’havien realitzat actuacions forestals de millora.

– Un equip de 3 persones ha realitzat transsectes a tots els rodals de les diferents accions per tenir dades de la fusta morta a terra i en peu que s’ha generat, així com de les noves cavitats del rodal.

– S’han fet transsectes de flora per evaluar els nous peus o regeneració de diferents espècies d’interès ja sigui pel seu estat de conservació o per ser indicadores dels boscos de pinassa.

– S’han realitzat estacions d’escolta d’ocells a cada rodal per evaluar si hi ha hagut cap canvi en la comunitat ornítica degut a l’obertura forestal. Sempre es fa en els rodals actuats i en zones control sense canvis per evaluar-ho correctament.

– S’han dut a terme en els C7 cremats i C4 gestionats cens de ratpenats per mitjà de gravadores d’ultrasons automàtiques que es deixen gravant un total de 4 o 5 nits.

– S’ha fet el mostreig de papallones nocturnes en aquests mateixos rodals per evaluar si hi ha hagut cap canvi en relació abans de la millora forestal de la massa de pins.

– Per últim,  s’ha fet amb 3 persones més l’estudi d’Edafofauna a les C7 i C6 amb cremes prescrites per evaluar el canvi en les zones cremades en la fauna del sòl (petits invertebrats).

Totes les mostres recollides s’han portat a experts que les classifiquen i identifiquen les espècies i grups corresponents.

En totes les accions de seguiment de bioindicadors han treballat:  Elena Roca, DAvid Guixé, Arnau Silva, Aina Jorba, Marc Gómez, Eñaut Muerza i Xavier Florensa

 

Fotos transsectes flora

Zona cremada

IMG-20170710-WA0002

 

 

 

 

 

 

Pinasses anellades

IMG-20170710-WA0006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aina i Marc fent transsectes fusta morta i cavitats

IMG-20170710-WA0000

 

 

 

 

 

 

Arnau analitzant edafofauna

IMG-20170710-WA0010

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat a News ca