Networking: Boscos de pinassa a Còrsega

Del 25 al 30 de juliol, una delegació del Life Pinassa de Catalunya va viatjar fins a Còrsega per tal d’intercanviar la seva experiència en gestió sostenible i conservació dels boscos de pinassa catalans (Pinus nigra subps. salzmannii var. pyrenaica) amb membres del Life “Pour une gestion conservatoire des habitats à pin laricio” LIFE00NAT/F/7273, desenvolupat a Còrsega en els boscos de Pinus nigra subsp. laricio var. corsicana. La delegació catalana estava formada per membres del CPF, CTFC i bombers del GRAF del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

La visita va ser conduïda per Sandra Guy de l’Ofice National des Forêts (ONF) i coordinadora del Life. Es van tractar aspectes sobre la gestió sostenible dels boscos corsos i en especial sobre la comptabilització de la gestió productiva amb la conservació de l’espècie endèmica pica-soques cors (Sitta whiteheadi) i els rat-penats forestals, dependents de pins de grans dimensions i de fusta morta dempeus.

Un altre tema important discutit van ser els reptes en la prevenció i extinció d’incendis forestals en el context de l’Illa i en comparació amb la situació dels boscos catalans i del conjunt de la regió Mediterrània.

IMG_2041

Durant les visites a camp

20170426_170540

Durant les visites a camp

20170426_103941

Durant les visites a camp

Publicat a News ca