Inventaris ecològics i cartografia de les zones d’actuació

En els mesos d’abril i maig s’han realitzat els primers inventaris ecològics dels bioindicadors i la planimetria de les zones d’actuació. La primera fase consisteix en la realització dels censos d’aus, així com els inventaris de flora, cavitats en arbre, fusta morta i primera fase de variables dasomètriques i altres mesures d’estructura de la vegetació.

Pinguicola-dertonensis-Pinassa

Al juny i juliol es realitzarà el segon inventari de flora (per a espècies de floració tardana) i de variables d’estructura de la vegetació, els censos de quiròpters, lepidòpters i edafofauna.

A partir d’aquestes dades s’obtindrà la informació precisa de les dimensions de les zones d’actuació, de l’estructura de l’hàbitat i dels bioindicadors amb dos objectius:

  • Caracteritzar l’hàbitat per a un coneixement precís de les seves variables ecològiques i forestals. Aquesta informació és bàsica per a l’elaboració dels programes específics de les diferents accions de conservació. A més, la informació detallada obtinguda serà de gran utilitat per a l’elaboració dels manuals i altres accions de difusió.
  • Avaluar l’efectivitat i incidència sobre bioindicadors de les accions de conservació i de l’impacte sobre les funcions ecosistèmiques.

Publicat a News ca