Inventari en els rodals estratègics per a la prevenció de grans incendis forestals

Continuant amb el monitoratge de les actuacions silvícoles del projecte, al juny s’ha iniciat l’inventari dasomètric i d’estructura forestal dels rodals d’actuació de l’acció C6, situats en punts estratègics per a la prevenció de grans incendis forestals. En total, es tracta de 42 ha al Solsonès, 10 ha a la ZEC d’Tivisa-Vandellòs-Llaberia i 17 ha al Parc Natural de Ports.

Mitjançant aquest inventari s’obtindrà la informació necessària pel que fa a l’estructura forestal per dissenyar les actuacions silvícoles necessàries per reduir el risc de gran incendi forestal, que és l’objectiu principal de l’acció C6. Les actuacions es diferenciaran en dos tipus. D’una banda, es realitzaran tractaments silvícoles innovadors utilitzant els models de gestió multifuncionals ORGEST, i d’altra banda es preveu actuar mitjançant cremes prescrites realitzades pel personal especialitzat del Cos de Bombers. Un cop realitzats els tractaments en els rodals estratègics, les estructures forestals resultants garantiran un comportament del foc assequible als mitjans d’extinció per evitar la generació de focs d’alta intensitat.

En el conjunt dels tractaments silvícoles i les cremes prescrites es monitoritzarà l’efecte sobre l’estructura forestal i s’avaluarà la seva efectivitat tant en el comportament d’incendis com la influència en la biodiversitat.

pinassa-life-incendios-rodales-estrategicospinassa-life-incendios-rodales-estrategicos2

Publicat a News ca