Bombes de llavors pel Projecte Life+PINASSA

Dins de l’acció C5 del Life+PINASSA, l’empresa Social Forest ha estat l’encarregada de plantar i sembrar pinasses per millorar l’hàbitat dels boscos autòctons de Catalunya. A la finca Can Maçana, al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, l’equip de Social Forest ha preparat bombes de llavors.

 

QUÈ ÉS UNA BOMBA DE LLAVOR?

Les bombes o els discs de llavors són boles amb una barreja d’argila i terra vegetal barrejada amb llavors per dur a terme una reforestació ecològica i molt eficient. Un altre nom comú és “Nendo Dango” com les va anomenar Masanobu Fukuoka (agricultura natural japonesa) que va redescobrir aquesta forma de sembrar molt antiga, utilitzada a l’antic Egipte desprès de les inundacions del Nil. És tracta d’un sistema ecològic, econòmic i natural que protegeix les llavors de ser menjades per animals del bosc (ocells, ratolins,…). Quan la pluja les desfaci s’alliberaran les llavors. La terra vegetal, aplicada a les bombes, serveix per donar nutrients a la planta i ajudar a fer-la créixer. No requereix cap preparació del sòl abans d’escampar-les. Per això es pot estalviar molt temps i feina.

Pots llegir-ne més a l’entrada del blog de Social Forest.

bomba llavor

Foto: Social Forest

 

 

Publicat a News ca