El projecte Life+ Pinassa, a les XXXIV Jornades tècniques silvícoles Emili Garolera

El passat 12 de maig, es va realitzar a Horta de Sant Joan (Terra Alta) la jornada “Gestió per a la conservació de l’hàbitat de la pinassa als Ports” en el marc de les jornades tècniques silvícoles Emili Garolera. Durant la jornada,  es van visitar diferents rodals d’actuació del projecte Life+Pinassa al Parc Natural de Ports. Mario Beltrán, enginyer de forests i Jordi Camprodon, doctor en biologia, ambdós del CTFC, van ser els encarregats de coordinar la jornada.

Durant la visita es van presentar les actuacions realitzades i es va discutir sobre la gestió forestal amb objectiu de conservar l’hàbitat de pinassa, hàbitat prioritari de la Unió Europea. També es va parlar sobre les eines disponibles per a la planificació forestal multifuncional i la seva traducció a actuacions silvícoles específiques per a cada situació, ja siguin estructures regulars, irregulars i boscos mixtos. A més a més, es va discutir sobre la integració de mesures específiques per a la millora de l’hàbitat en les actuacions forestals, i de tot el ventall d’opcions en funció dels objectius de gestió.

P1060074 P1060081

Publicat a News ca