Bona assistència a la jornada sobre la conservació dels boscos de pinassa

El passat 18 de d’octubre va tenir lloc a Llaberia (municipi de Tivissa) la jornada Conservació dels boscos de pinassa: mesures per a la prevenció d’incendis,  dins de les jornades tècniques del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del DARP.

La jornada tenia l’objectiu de presentar i detallar les accions que es realitzen en el marc del Projecte Life+Pinassa per la gestió sostenible i conservació d’aquesta espècie.

 

A la jornada van assistir-hi un total de 35 participants amb perfils molt diversos tals com tècnics de l’administració, propietaris, treballadors forestals, estudiants i membres d’ADFs, entre d’altres.

En primer lloc es va realitzar una explicació general del projecte Life+Pinassa a càrrec de Teresa Cervera, del Centre de la Propietat forestal: Rut Domènech, del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, va detallar les actuacions del projecte encaminades a la prevenció d’incendis en boscos de pinassa i finalment, Marc Castellnou, de Bombers de la Generalitat, va explicar la gestió forestal de la pinassa a través de les cremes prescrites.

Tot seguit, es va visitar el paratge del Coll dels Collivassos on el passat mes de juny es va efectuar una crema controlada amb l’objectiu d’imitar els efectes dels llamps i, in situ, es va discutir sobre l’ecologia del foc de la pinassa. A continuació, es van poder observar i discutir des de dalt del cingle les actuacions estratègiques realitzades en punts concrets per millorar la gestió dels boscos de pinassa situades al Coll del Guix (Colldejou).

Posted in News ca, Notícies