Conservació dels boscos de pinassa: mesures per a la prevenció d’incendis, el 18 d’octubre a Llaberia

En el marc del projecte Life Pinassa, s’han fet actuacions per reduir l’acumulació de combustible  en punts estratègics per millorar la capacitat de control dels grans incendis i promoure estructures menys vulnerables, amb tractaments mecànics i cremes prescrites.

Per tal de donar a conèixer el projecte en una de les seves zones d’aplicació, la Serra de Llaberia, s’ha organitzat una jornada tècnica a Llaberia el proper 18 d’octubre, en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica 2016 del DARP. A més de presentar el projecte, s’explicaran les actuacions silvícoles que s’han fet en zones estratègiques per a la prevenció d’incendis, i l’ús del foc com a eina de gestió forestal i l’experiència en cremes prescrites a Catalunya.

Per acabar la jornada, es visitaran cremes prescrites realitzades en boscos de pinassa i a zones afectades per grans incendis, on s’ha millorat la regeneració.

Posted in News ca, Notícies