Imiten el foc dels llamps per preservar l’estructura dels boscos de pinassa

Ahir, 21 de juny, els Bombers de la Generalitat amb col·laboració del Consorci de la Serra de Llaberia, aplicaran foc de baixa intensitat en un bosc de pinassa de Llaberia. Aquesta acció pretén imitar el foc produit per l’acció dels llamps.

Aquest foc, en ser recurrent i de baixa intensitat, permet mantenir una estructura de bosc amb arbres adults i madurs. Això facilita la seva supervivència en el cas del pas d’un incendi, ja que suposauna capçada separada del terra i una coberta de matollar reduïda.

El CTFC serà l’encarregat de fer el seguiment dels efectes de la crema, valorant els efectes del foc natural en la vegetació en la seva època natural (estiu).  Per això, es buscaran condicions meteorològiques que permetin aconseguir una intensitat de foc baixa per eliminar el substrat de matollar sense condicionar la vitalitat de tota l’estructura del bosc.

Per l’execució de la crema es faran servir eines manuals i torxes de degoteig i un equip humà composat per bombers especialistes, i es seguiran les directrius establertes al pla de crema redactat per la preservació d’aquest espai d’interès comunitari.

Cleol6vXEAANMnu

Publicat a News ca, Notícies