Realització de tractaments per a la prevenció d´incendis (Acció C6 del projecte Life Pinassa)

Durant els mesos de març i abril del 2016 s’han realitzat els tractaments mecànics de l’acció C6 (aquest acció comprèn dos tipus de tractaments: mecànics i amb cremes prescrites),en els dos àmbits de distribució de la pinassa, l’àmbit Prepirinenc i central i l’àmbit Meridional. Els rodals d’actuació s’ubiquen a les finques de Torre de Merlí (ZEC Serres de Queralt i els Tossals-Aigua d’Ora, municipi de Navès, Solsonès), Secanella(ZEC Obagues riera de Madrona, municipi de Llobera, Solsonès) i ala Vall de Massanes (ZEC Tivissa-Vandellòs-Llaberia,municipi de Colldejou, Baix Camp).

Els tractaments, que es basen en els models de gestió ORGEST,tenen com a objectiu reduir la càrrega de combustible viu dels estrats inferiors de vegetació; augmentar la distància entre les capçades i els estrats inferiors per dificultar que el foc propagui de capçades; i, per últim, dosificar la competència entre estrats i dins de cada estrat per promoure estructures més resistents a l’estrès hídric i per tant menys vulnerables a la sequera.

Properament es realitzaran els mostrejos post tractament per tal de poder avaluar els efectes de les actuacions en el comportament del foc. Els mostrejos consisteixen en caracteritzar el combustible, tant de superfície com l’arbori, amb inventaris dasomètrics i mostrejos destructius del combustible de superfície, tal i com es va realitzar prèviament abans de les actuacions.

 

Marcatge a les zones a tractar

Marcatge a les zones a tractar

Realització dels treballs d’estessada a la Vall de Massanes

Realització dels treballs d’estessada a la Vall de Massanes

Zona tractada a la Vall de Massanes

Zona tractada a la Vall de Massanes

Zona tractada a Torre de Merlí

Zona tractada a Torre de Merlí

Publicat a News ca, Notícies